Blijven leren

Hoe veel ervaring je ook hebt, hoe gevorderd je ook bent, er valt altijd iets te leren. Verdieping, verbreding, vernieuwing. Binnen, of buiten je vakgebied en comfort zone.

Leerhouding

Blijven leren boekenAan het begin van een training binnen bedrijven zit er altijd wel een deelnemer tussen die geen echt leerdoel heeft, maar zegt “dat je er altijd wel iets van opsteekt”. Soms vind ik dat lastig, omdat ik zou willen dat de deelnemer echt iets wil halen uit de training, iets te leren heeft. Maar stiekem vind ik het ook mooi. Omdat die deelnemer zich echt openstelt voor alles wat voorbij komt en al gaande ontdekt wat hij bij zich wil houden.

Dat is eigenlijk ook mijn eigen leerhouding; elke dag is een schooldag, er valt altijd wel iets te leren. Ik heb een brede interesse en vind het heerlijk om anderen te horen vertellen over hun werk, interesses en kennis. Ik steek er van in mijn zak wat ik kan gebruiken.

Daarnaast heb ik al jaren een coach, een teacher, die me helpt te groeien als mens, te zien wat echt is en wat aangeleerd, verdedigend of ‘scheef’; niet congruent met mezelf.

Maar soms wil ik iets anders, iets aanvullends. Niet alleen maar verdiepen vanuit wie ik ben en wat ik al kan, maar echt iets nieuws leren. Iets waar ik in meerdere aspecten van mijn leven en met name mijn werk iets aan heb. Dan ga ik naar een seminar, een training of een workshop van iemand anders. En dat is altijd weer verrassend.

  • Bij Selma Foeken leerde ik binnen 2 uur over verschillende marketing stijlen, waar ik nog bijna dagelijks gebruik van maak.
  • Op een seminar over Veranderkracht heb ik me vooral geërgerd aan de spreker die ten koste van van alles heel “vrij” was en dat predikte als verander-methode. Ongeloofwaardig en zelfs schadelijk voor de maatschappij leek mij.
  • Op de VU/Adriba deed ik een opleiding Organisational Behaviour Management; de kunst van het beïnvloeden van gedrag door middel van beloning en straf.
  • Een workshop Mentaliserend Coachen leerde me hoe ik kan doorvragen op de ervaring van de persoon om het zelf-reflectief vermogen te stimuleren.
  • En binnenkort start ik met een opleiding Systemisch Werken. Daar ga ik leren wat de invloed van een systeem (zoals een familie, een organisatie of een team) op het gedrag en de gevoelens van het individu is.

Wat wel spannend is, is dat ik in deze opleiding ook zelf moet kijken naar mijn systemen en dan met name mijn familie. Dat zal wel confronterend zijn en dat ligt best een eindje buiten mijn comfort zone. Maar toch ga ik het doen, want ik kan er veel van leren. Niet alleen van de methode, maar ook van de aanpak van de trainers daar.

Hoe een ander traint

Hoe een ander traint, vertelt en overtuigt, wat hij of zij gelooft en wat de resultaten daarvan zijn vind ik zo ongelofelijk verrijkend! Je ziet iemand in zijn of haar kracht staan en stralen zoals hij of zij is.

Soms denk ik stiekem dat ik het wel beter zou kunnen, of zou ik diegene heel graag wat tips geven. Ik doe het niet, want ik weet helemaal niet waarom het vandaag niet straalt, dat zou best een moment opname kunnen zijn. En dat herken ik maar al te goed!

Leren Faciliteren

Dat is een van de redenen dat wij Leren Faciliteren zijn gestart; als facilitator moet je eigenlijk altijd stralen. Je kunt niet een keer een off-day hebben of niet helemaal lekker draaien. Want je bent verantwoordelijk voor een hele groep mensen én het resultaat. Die verantwoordelijkheid kun je nemen door betere programma’s te maken (Leren Faciliteren), door beter in te spelen op de groep (Flexibel Faciliteren) en door meer aanwezig en alert te zijn (Facilitator Zijn).

Bij Facilitator Zijn kijken we samen naar de momenten waarop er meer shine mogelijk is. Hoe je er voor zorgt dat het elke keer raak is, dat jij altijd overtuigt als trainer, als mens. Dat is spannend, want dan ga je met de billen bloot. Maar ook heel gaaf, want je leert putten uit je eigen kracht en dat in allerlei situaties toepassen. Eerst een stukje buiten je comfort zone, om zo je comfort zone te vergroten en te verstevigen!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *